Feminister,

istället för att bråka om småsaker som stavningar och annat kan ni väl fundera över hur era systrar i arabländerna får det när Muslimska Brödraskapet inför sharialagar efter den ”Arabiska Våren”.

Islam är enligt Muslimska brödraskapet det perfekta samhällssystemet. Alla andra system har skapats av människan men islam vilar på uppenbarelsen från gud och är därför perfekt. Islam bör därför vara utgångspunkten för den muslimska individen, familjen, samhället och lagstiftningen.

Muslimska brödraskapet är mot sekulär lagstiftning och anser att lagarna i ett samhälle ska härledas ur sharia. Islam i sig måste utgå ifrån koranen och den heliga seden, sunna. Uppenbarelsen och det sätt Muhammed och de första muslimerna levde ska bestämma vad som är det riktiga islam och detta islam gäller överallt och alltid.

Till deras plussida kan man räkna: Muslimska brödraskapet har alltid bedrivit ett omfattande socialt arbete i de länder den varit verksam. Rörelsen har startat skolor, drivit sjukhus och annan verksamhet. Att hjälpa andra är en viktig del av islam och zakat ses som en skyldighet för en god muslim.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s