Fattigdom kan karaktäriseras på många sätt

Ofta handlar det inte bara om mat på bordet och tak över huvudet. För många barnfamiljer kan det betyda att barnen inte kan närvara på utflykten, man har helt enkelt inte råd med de extra utgifterna, speciellt inte vid skidresor, klassresor, badresor. Istället anmäler man dem sjuka, allergiska osv.

För andra människor betyder det att man inte har råd med att gå till tandläkaren, man går istället år efter år med trasiga tänder vilket i sin tur medför att man undviker kontakt med andra människor. Kontakter som är så nödvändiga för ett normalt liv.

Nya glasögon kommer inte ifråga, även om man är lite skumögd, kanske glasen är repiga efter flera års användande både i arbete och fritid.

Många vill inte heller förnedra sig på socialkontoret med flera månaders utredningar där de vänder på varje sten, där man besöker hemmet så att den sökande inte lever i sus och dus dvs rent av ljuger för att få bidrag till nya glasögon.

Allt som kan omsättas till kontanter ska säljas, en bil som bara används för transport till och från affären? Sälj den, annars får du inget bidrag.

Visst är det synd om de fattiga i Indien, Afrika och andra platser. Men börja med att sopa framför din egen dörr. Jag blir rent förbannad eftersom jag vet att människor skänker stora summor pengar till kyrkor i utlandet.

Mer om fattigdom, läs kommentarerna, läs gärna alla inlägg: http://blogg.aftonbladet.se/fattigbloggen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s